Украйна не усеща натиск на Запада относно времето на контранастъплението, то

...
Украйна не усеща натиск на Запада относно времето на контранастъплението, то
Коментари Харесай

Премиерът на Украйна: Киев ще започне контранастъпление, когато е готов

Украйна не усеща натиск на Запада по отношение на времето на контранастъплението, то може да стартира единствено при стопроцентова готовност за това. Това съобщи министър председателят на Украйна Денис Шмигал в изявление за вестник The Hill, оповестява ТАСС.

„ Не усещаме напън от страна на нашите другари и сътрудници за началото на настъплението ", сподели той. „ Всички наши другари и сътрудници ясно схващат, че с цел да преминем в контранастъпление, би трябвало да сме на 100 % и даже повече подготвени за това ", сподели Шмигал. Както пише The ​​Hill, украинският премиер е показал, че контранастъплението може да стартира през лятото.

Шмигал акцентира, че Киев се нуждае от спомагателна помощ, с цел да бъде подготвен. " За да сме подготвени за контранастъпление, имаме потребност от повече артилерия, повече муниции. Имаме потребност от повече ракети със междинен и огромен обхват, имаме потребност от танкове и имаме потребност от бойни самолети ", сподели украинският министър председател.

Според The ​​Hill той е дошъл във Вашингтон през вчерашния ден за серия от срещи по отношение на интернационалната помощ за Украйна. Денис Шмигал ще участва в пролетната среща на Международния валутен и финансов комитет и Съвместния комитет за развиване на Международния валутен фонд и Световната банка.

По-рано през вчерашния ден Шмигал организира среща в Канада с премиера Джъстин Трюдо, след която бе обявено, че Отава ще изпрати нов пакет военна помощ на управляващите в Киев, който ще включва автомати, картечници и муниции. Освен това украинският министър председател прикани за удължение на канадската задача за образование на украински военни в сходство със стандартите на НАТО. Страните подписаха и взаимна декларация на държавните управления на Канада и Украйна за модернизирането на канадско-украинското съглашение за свободна търговия.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР